Dream it, do it!

Een bucketlist is een lijst met dingen die je ooit nog eens wilt doen in je leven. Veel van deze dingen worden nooit gerealiseerd, wat natuurlijk ontzettend zonde is. BucketBoost is een app die jou matcht met anderen, op basis van je bucketlist items. Op deze manier ontmoet je bijvoorbeeld iemand die ook altijd nog eens uit een vliegtuig wil springen, of iemand die ook graag de hoogste berg van Europa wil trotseren. BucketBoost! is een applicatie die zowel op web als op je Android of Apple telefoon te gebruiken is.

Functionaliteiten

Matchen

Veel mensen doen niet zo snel iets nieuws, omdat ze dit dan in hun eentje moeten doen. Door mensen aan elkaar te koppelen op basis van hun bucketlist items, hebben ze meteen iemand met dezelfde interesse en hetzelfde doel gevonden om dit bucketlist item waar te maken.

Na het toevoegen van een bucketlist item, wordt er binnen een radius om je heen gezocht naar gebruikers met hetzelfde item. Deze mensen zie je verschijnen onder de bucketlist items. Je kunt ze nu uitdagen om dit bucketlist item samen te gaan doen en zo een chat starten om af te spreken.

Lijst bijhouden

Veel bucketlists zijn nergens opgeschreven. Mensen hebben wel een paar dingen in hun hoofd die ze graag nog eens zouden doen, maar hier blijft het ook bij.

BucketBoost is één locatie om je bucketlist items bij te houden.

Inspiratie

We hebben gemerkt dat mensen vaak dingen op hun bucketlist zetten die ze ergens tegenkomen of waarover iemand ze vertelt.

Op de inspiratie pagina staan veel voorkomende bucketlist items om je te inspireren. Door hierop te tikken kun je ze meteen toevoegen aan je eigen lijst.

Lijst van anderen bekijken

Het is altijd leuk om te zien wat anderen nog graag eens willen doen.

Door te zoeken op iemands naam, kun je zijn of haar bucketlist bekijken. Als je hierdoor geïnspireerd raakt, kun je op InstaMatch drukken om een item meteen op je eigen lijst te zetten en met deze persoon te matchen.


Techniek

BucketBoost is gebouwd met het Javascript framework ReactJS. De gegevens worden bewaard in een Firebase omgeving die met behulp van NodeJS communiceert met de front-end. De iOS applicatie is een web view gebouwd in Swift en Xcode en bij Android praten we over een Java app gebouwd in Android Studio.

Check hier de app!